Recension: The Perks of Being a Wallflower

Titel: The Perks of Being a Wallflower
Författare: Stephen Chbosky
Utgivningsår: 2009 (1999)
Förlag: Simon and Schuster
 
 
 
 
 
 
 
 
 Rekommenderar starkt!
 
 
 
 
 
Jag har redan avslöjat att jag älskar The Perks of Being a Wallflower, så det är ju bara att fortsätta. Jag älskar den. Den är så fin, fin, fin. En av de bästa böcker jag har läst i år. Älskar. Ja, ni fattar nog. 
 
Efter att ha läst den här boken har jag mer än förlåtit Stephen Chbosky för att han har så konstigt efternamn. Jag till och med tycker om hans efternamn (och jag har läst mig att stava det). Jag kan inte annat än beundra Chbosky som författare av den här fina historien. 
 
Boken har flera styrkor, men den viktigaste anser jag vara Charlies berättarröst. Wow. Det var längesedan jag verkligen kände hur så simpla ord kunde vara en så stark röst. Charlies personlighet, som är tämligen speciell, märks på ett sådant där perfekt utförligt sätt, utan att språker någonsin känns överdrivet. Jag tror på att det är Charlies egna tankar till den grad att jag nästan glömmer bort att författaren bakom dem egentligen är Chbosky. 
 
Jag älskar Charlie. Åh, vad jag älskar Charlie. Det kommer kanske inte som en överraskning att en annan styrka i boken är karaktärerna. Då syftar jag främst på Charlie och hanss vänner, Sam och Patrick, men även på hans familj. Saken är den att karaktärerna hade antaligen inte varit hälften så intressanta om det inte hade varit genom Charlies ögon som man hade sett dem. Charlie har ett speciellt sätt att se på världen och det är bland annat det som gör det så roligt att läsa ur hans perspektiv. Intellektuellt är han väldigt begåvad, däremot har han svårt med den sociala biten. I Perks får vi under hans första år på high school följa hur han försöker delta mer i sitt eget liv. 
 
Jag har sett väldigt många citat från Perks på diverse ställen på Internet. Bland annat har jag sett bilder på folk som har tatuerat in vackra citat på kroppen. Jag gillar tatueringarna. Mycket. Jag gillar citaten. Jag gillar orden. Boken är fylld av fina ord. Ord som kommer genom Charlie och hans verklighetsuppfattning. Ord som många fler borde få läsa och som flera gånger gjorde mig både glad och ledsen på samma gång.
 
 
Det här blev en lite hastigt ihopkrafsad recension, som mest känns som att den är lite här och där och överallt och upp och ner. Lite som mina tankar om The Perks of Being a Wallflower alltså. Tror det är bäst att jag avslutar här genom att be er som inte läst den här boken än att göra det. Jag rekommenderar den verkligen. 

Kommentarer
Postat av: Linnea

Nu när alla säger hur mycket de älskar den och så kan jag inte ignorera det längre. Jag som har köpförbud och allt :P

2012-08-13 @ 14:57:43
URL: http://liijobooks.blogspot.com
Postat av: Tessan

Denna kommer snart hem i min brevlåda. Can't wait!! =)

2012-08-24 @ 19:44:35
URL: http://tessansbokblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0