Läser just nuLäses på rummet på vårat guesthouse, ska läsas på rummet på vårat kommande finare hotell och sedan på planet hem. Mycket bra sysselsättning och hittills bra!

Ett flyg kommer lastat med finbesök

 
Någon gång, strax, ungefär nu, typ, snart, landar min far och syster på Heathrow. Det betyder finbesök och kramkalas hela helgen, som ska tillbringas i både Oxford och London. Det bästa är att kramkalaset inte tar slut sen, för på tisdag när det är dags för dem att åka hem sätter jag mig på samma flyg för att ta riktig semester i ca en och en halv vecka. 
 
Ha en toppen påskhelg allihopa för det tänker jag ha! Vi hörs någon gång när jag kommit hem och då kommer jag förhoppningsvis ha ett gäng nya böcker att visa. 

Beställning

Om ca en vecka sätter jag mig på planet till Sverige för att ha lite semester hemma. I och med att jag redan har en hög med böcker här som jag måste få med kändes det som en bra idé att göra en liten bokbeställning hem till Sverige, så jag slipper krångla med ännu fler böcker i bagaget. Dessutom vill jag ha en böckerna jag beställt i US-utgåva och den får jag inte tag på så smidigt här i alla fall. 
 
Denna gången blev det billigast att beställa böckerna från adlibris, ett ställe som jag faktiskt aldrig har handlat ifrån. Det var på tiden nu, och så hoppas jag på att böckerna kommer hem ungefär samtidigt som jag gör det. Det blir en trevlig välkomstpresent från mig själv! 

Jag gillar Jennifer Lawrence.

 
Väldigt mycket. 

Mer Soul Screamers

 
Tre till böcker i Soul Screamers-serien har dykt upp inne på The Works, och igår bestämde jag mig för att köpa dem. Snart åker jag hem till Sverige ett tag och jag ville inte riskera att de skulle sälja slut. Det kommer de säkert inte att göra, men när priset är 3 för £5 ville jag inte chansa. Och tre böcker för ca 50 kr - jag klagar inte! 

Läser just nu

Katya's World heter boken som jag läser för tillfället. Det är en läsning som har pågått ganska länge för att vara jag och jag är inte ens i mitten än. Jag vet inte om jag är besviken, för jag hade aldrig riktigt höga förväntningar, men den har inte gripit tag i mig som jag hade önskat. Det är snarare så att jag börjar tänka på annat när jag läser och därmed inte förstår allt som händer. 
 
Men ett intressant koncept är det - Katya lever på en planet med bara vatten, som blivit koloniserad av människor från våran jord. Hoppas att jag lyckas koncentrera mig bättre i fortsättningen så att jag faktiskt kan njuta av att läsa  något som är så annorlunda mot vad jag läser i vanliga fall!
 
 

Recension: My Soul to Save

Titel: My Soul to Save
Författare: Rachel Vincent
Serie: Soul Screamers #2
Förlag: Mira Ink
Utgivningsår: 2011
 


Mitt lager med böcker här i Oxford har börjat krympa, men en av de som fortfarande var olästa tills nyligen var My Soul to Save, andra delen i Rachel Vincents serie Soul Screamers. Jag tyckte att den första boken var helt okej och såg fram emot att läsa den här utan att ha för höga förväntningar.
 

Jag tycker om handlingen i de här böckerna. Vill inte skriva om vad exakt det är för övernaturligheter det handlar om, men det har med död och helvete och själar att göra. Stämningen är dock aldrig väldigt mörk eller dyster, vilket kan vara både positivt och negativt. Som paranormal romance tycker jag allt som allt att den här serien känns väldigt fräsch. Dessutom har den mer fokus på paranormal än på romance.

 

Om jag ska vara ärlig är jag faktiskt lite besviken på just romantiken. Det gör mig inget att den inte har så stor plats, men den är ändå betydande. Tyvärr tycker jag mest att den är tråkig. Men så tycker jag inte om att läsa om par heller utan tycker det är mycket mer intressant att läsa om hur det tar evigheter för två personer att till slut hitta varandra.

 

Karaktärerna är helt okej. Jag tycker att kärleksintresset Nash är tråkig, men Kaylee är en bra huvudkaraktär och Nashs bror är utan tvekan den bästa. Det känns som att karaktärerna skulle ha kunnat vara ännu bättre, men förhoppningsvis blir de intressantare med lite mer karaktärsutveckling längre fram i serien.

 

För ja, även om jag inte är helt head over heels så tycker jag om den här serien och planerar att läsa resterande böcker.  Nummer tre har jag i bokhyllan och nyligen hittade jag fler delar i serien för ett kanonpris på The Works.  Så om jag har pengar någon gång ska jag försöka köpa dem innan de försvinner!


Ibland bara måste man uppmärksamma sådana här


FYND!

 
Ser ni boken? Ser ni boken?! 
 
Ja, det är Clockwork Angel. Ja, jag har den redan, dock i paperback. Den här är inbunden och jag har haft en plan att samla alla Clares böcker i inbundna upplagor. Och idag såg jag den här inne på The Works, som hade utförsälning i och med att affären ska stängas. (En affär kommer finnas kvar i Oxford som tur är!)
 
Ni ser väl prislapparna. Först kostade boken £2.99 vilket är drygt 30kr. Sedan i och med rean kostade den £1.49. Vet ni vad jag fick den för? HALVA REAPRISET. Med andra ord 74 pence, vilket är ca ÅTTA KRONOR. Ja, caps är nödvändigt. 
 
Clockwork Angel, inbunden, 8 kr. Behvöde inte ens överväga om jag skulle köpa den eller inte, det var bara att roffa åt sig den och spana på alla hyllor om någon annan av Clares böcker skulle finnas för liknande pris. Hittade ingen, men det gör faktiskt ingenting.
 
Åtta ynka kronor. Förstår ni min lycka? 

Läser just nu

 
Tyska Harry Potter är utläst och The Hobbit är seg. Löste det genom att öppna andra delen i Rachel Vincents Soul Screamers-serie igår. Sidorna flög iväg och jag har redan läst halva boken. Lite skumläsning blir det, men min inställning till boken är positiv!

Recension: Crossed

Titel: Crossed
Författare: Ally Condie
Serie: Matched #2
Utgivningsår: 2011
Förlag: Penguin
 

 

Precis som med Matched, är Crossed en sådan bok som jag tycker om under läsningens gång men som sedan bleknar några dagar efter att jag läst ut den. Matchedtrilogin är en välkänd ungdomsdystopi som har fått mycket av både ris och ros. Det är egentligen en gissning, men jag har känslan av att många ser den som något mittemellan: varken jättebra eller jättedålig, men helt okej.

 

Så är också mina tankar efter att Crossed är utläst. Helt okej. Men när jag tänker tillbaka på hur det var när jag läste boken, kommer jag fram till att jag nog tyckte att den var värd mer än ”helt okej” medan jag läste. Jag tycker det är väldigt fint med hur stor del kultur har i boken – hur fascinerande karaktärerna finner det, hur Cassia lär sig skriva och hur hon gör upp dikter i huvudet. Likaså språket är fint. Lätt att glömma bort efter några veckor, men vackert och enkelt medan man läser det.

 

Handlingen och miljön var ett plus i Crossed.  I Matched tyckte jag att det blev för mycket vardagsliv, men i Crossed både miljön och allvaret i handlingen ändrats, vilket gör det mer spännande. Den största svagheten jag kan komma på med boken är att jag aldrig fastnar till hundra procent för karaktärerna. Medan jag läste tänkte jag att de faktiskt är bra, de har bra historier och lovande karaktärsdrag – men uppenbarligen räcker det inte eftersom jag inte känner med dem mer än jag gör.

 

Allt som allt är jag glad att jag börjat läsa den här serien och jag ser fram emot hur den slutar, även om jag är besviken över hur lätt det är för mig att sluta bry mig om karaktärerna och handlingen så fort jag har lagt ifrån mig boken. Med andra ord når den inte hela vägen fram men bjuder ändå på en trevlig lässtund. 

 
 

Bakisfika görs bäst på ett café i en bokhandelEn relativt ny tradition (just nu struntar jag i att orden "tradition" och "ny" krockar lite) är att tillbringa söndagarna på Costa inne på Waterstones. Jag älskar det faktum att den här bokaffären är så grym att det finns ett café här inne. Hatar att det är många trappor dock, speciellt de här söndagarnadagarna som bara består av bakisfika.

Men. Såhär tycker jag bokhandlar ska vara. Stora, med bra utbud och ett café. Låter det inte underbart? Nästa gång (nästa helg?) jag ska hit och bakisfika hela dagen ska jag ta med en bok. Kände mig tyvärr för fattig för att köpa en ny idag så är stolt över mig själv som motstod.

En favoritblogg

 
Läser ni Fredrik Backmans blogg? Om ja - perfekt! Om nej - dags att börja! 
 
De bloggar jag läser är främst i tre kateogorier - au pair-bloggar, bokbloggar och träningsbloggar. Och sen har vi Fredrik Backman. För det mesta skriver han sådant som får en att skratta, men ibland skriver han också sådant som gör en alldeles rörd. Det är där jag går in när jag har tråkigt, när jag behöver le och när jag behöver läsa något tankvärt. 
 
Så om ni inte läser Fredrik Backmans blogg bör ni börja göra det. I alla fall ge den en chans. För han är så himla klockren, jag lovar. 

Utveckling av tyskakunskaper

Går ännu en gång in för att utveckla mina tyskakunskaper. Denna gång är det bok tre i Harry Potter-serien som får agera läromästare, något jag har märkt att dessa böcker är väldigt bra på. 
 
Det jag plockade fram när jag skulle börja läsa var förutom boken ett skrivblock, en penna och en tysk-engelsk ordlista. Hur många gånger tror ni att jag har använt dessa hjälpmedel? Nej, inte särskilt många. För det mesta läser jag bara på. Det gör mig inget att jag stöter på en mängd tyska ord som jag inte känner till - eftersom jag kan historien utan och innan hänger jag med ändå och får ett bättre flyt i läsningen. Jag tror faktiskt det är viktigt att inte fastna för ofta och fundera på betydelsen av enstaka ord - då kommer man bara att lära sig precisa översättningar men inte få någon förståelse för själva språket.
 
Om ni funderar på att börja läsa på ett annat språk så rekommenderar jag att läsa en bok som är välkänd för er. På så sätt gör det inget alls om ni inte förstår alla ord för ni kommer ändå hänga med i sammanhanget. För mig som älskar Harry Potter är dessa böcker perfekta, speciellt eftersom svårighetsgraden ökar i varje bok. LiberLibri - Hanna
Välkommen till min bokblogg!
Här finns recensioner, boktips
och bokbabbel om böcker jag läser,
funderar kring och trånar efter.
Fokus ligger främst på böcker för
ungdomar och unga vuxna.
Tveka inte att lämna en kommentar
eller höra av dig via mejl
vid synpunkter, eller bara för
att tipsa om din egen blogg.


Kontakt: liberlibriblogg@gmail.com

RSS 2.0