Recension: City of Fallen Angels

Titel: City of Fallen Angels
Författare: Cassandra Clare
Serie: The Mortal Instruments #4
Utgivningsår: 2011
Förlag: Simon and Schuster
 
The Mortals Instruments: 
1. City of Bones
2. City of Ashes
3. City of Glass
4. City of Fallen Angles
5. City of Lost Souls
(6. City of Heavenly Fire)
 
 
 
 

Jag vill inte att den här serien ska ta slut. Jag vill inte. Så jag drar ut på det. Snart kommer jag nog ändå stå där och vänta på att den sista boken ska komma ut och sedan kommer jag läsa den och sedan kommer det vara slut på riktigt.

 

Jag hade hört att City of Fallen Angels skulle vara lite segare än de första tre böckerna. Segare tyckte jag inte att den var, men fokus låg mer på karaktärernas kärleksproblem än tidigare. Jag älskar deras kärleksproblem men det blev faktiskt lite tjatigt. Jag föredrar kärlek som uppstår under en spänningsfylld handling och inte spänning som uppstår under en handling som drivs av enbart kärlekstrubbel.

 

Men jag gillar boken. Typ älskar.

 

Karaktärerna är lika mysiga, härliga och bra som vanligt. Deras rappa käftar slänger hela tiden ur sig fyndiga kommentarer, precis som i böckerna innan. Större delen av boken berättades ur Simons perspektiv, vilket var både bra och dåligt. Jag gillar Simon (han är underbar) så missförstå mig inte. Även om jag gillar att läsa om honom ville jag ha mer av de andra. Mer av Clary, Jace, Isabelle och framför allt Alec.

 

Alec är ungefär den roligaste och charmigaste och sötaste karaktären som finns. Det var så fruktansvärt kul under City of Glass när han försökte sig på att skämta och alla bara stirrade på honom som om han vore en utomjording. Åh, jag är lite kär i honom.

 

Allt som allt en bra fortsättning, även om den inte var lika actionfylld som tidigare böcker. Spänningen tilltog rejält i slutet vilket gjorde att avsaknaden av action under resten av boken inte gjorde mig något.

 

Och som sagt – jag gillar boken. Typ älskar. 


Tjabalabaloo

Som ni märker har bloggandet inte blivit min största prioritering sedan jag kom till England. Jag läser fortfarande era bloggar även om jag är dålig på att kommentera. Och jag läser. Åhja, jag läser! Och går in i bokhandlar och tittar runt på bibliotek. Jag har till och med ordnat ett bibliotekskort här i Oxford. 
 
Men jag ska bli bättre hade jag tänkt. Så det är lite recensioner på väg och förhoppningsvis tröttnar ni inte på mig. Så länge får ni gärna läsa om hur det går för mig i Oxford här
 
I lördags tog jag en dagstur till London, det var hur mysigt som helst!

Recension: Det är jag som är Caroline

Titel: Det är jag som är Caroline
Författare: Peter Barlach
Utgivningsår: 2012
Förlag: Bonnier Carlsen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag hade turen att vinna den här boken i en tävling hos Bella. Det är jag väldigt tacksam för, för även om jag var intresserad av boken skulle jag nog inte ha läst den annars.
 
Fast det nu var flera veckor sedan jag läste den här boken har jag inte bestämt mig för om jag gillar den eller inte. Jo, gillar den gör jag nog. Men jag ogillar den lite också. Fast bara lite. Caroline är en väldigt färgstark karaktär och boken handlar om hennes upplevelser och de personer hon möter efter att hon som sjuttonåring hoppar av gymnasiet och sticker hemifrån. 
 
Jag vet att det har pratats mycket om hur bra och cool och feministisk Caroline är som vågar ta plats, tycker om sex och bara är allmänt mycket utav allt. Det jag främst tycker är bra är att hon är sig själv och vågar ha och visa dessa egenskaper. För övrigt är hon ganska jobbig. 
 
Det jag reagerar på när jag hör/läser beröm om Caroline är att hon är så bra för att hon är tuff. Om hon inte hade varit så tuff, hade hon inte varit lika bra då? Om hon inte hade haft lätt för att säga precis vad hon tycker, hade hon inte varit lika bra då? Om hon inte hade ljugit för och manipulerat folk i sin omgivning, hade hon inte varit lika bra då? Om det hade varit så hon var, om hennes personlighet varit annorlunda och hon varit mer lik... till exempel mig, hade hon inte varit lika bra då? Hade hon inte varit bra om hon varit en helt vanlig person?
 
Nu känner jag att jag bara rabblar. Det var ett tag sedan jag läste boken och mina tankar har inte varit hos den så mycket sen dess. Över lag är jag glad att jag läste den. Det var en bra och intressant läsupplevelse, en läserfarenhet som jag är tacksam över att ha, även om handlingen egentligen inte föll mig i smaken. Men läsvärd, ja! 

Recension: Det är jag som är Caroline

 

The Eagle and Child

 
Har ni hört talas om puben The Eagle and Child i Oxford? Den är känd som puben där författare som C.S Lewis och JRR Tolkien träffades och diskuterade sitt skrivande. Jag hade läst om det innan jag gav mig ut på stan första gången men jag visste inte var puben låg. Sedan såg jag den på andra sidan gatan plötsligt, precis där jag behöver gå för att komma till Oxfords centrum. 

Första bokhandeln i sikte

 
När jag hade fått mitt bagage på Stansted var det flera timmar tills min buss till Oxford skulle gå. Det fanns en affär med flera väggar av böcker. Där släpade jag på två resväskor genom smala gångar samtidigt som jag plockade åt mig böcker och en smörgås. Det måste ha sett väldigt intressant ut, så mycket kan jag säga. 
 
På det här stället var det ett erbjudande att köpa tre böcker för två och jag kunde bara inte låta bli. Tyckte att jag förtjänade det, eftersom jag utsätter mig själv för något så utmanande (att flytta till en stad där jag inte känner en person alltså, inte att släpa på resväskorna i butiken). Dessa blev det alltså. 
 

Och nej, jag vet inte riktigt hur uppdateringen kommer vara medan jag är här. Tid att blogga har jag men internet på mitt rum är inget vidare och tankarna är ofta på annat. Men vi får se. Det dyker upp bokhandlar här hela tiden - jag behöver inte ens leta efter dem, och det är ju alltid trevligt att berätta om. 

Bokpackningen

 
Nu är det två dagar sedan jag satte mig på planet till England. Framme och hel är jag och på bilden ser ni de böcker jag hade med på resan. På flyget läste jag A Game of Thrones, som nog kommer ta ett tag att läsa ut. Är ändå förvånad över hur långt in i boken jag har kommit. Hittills gillar jag den starkt! 

Nya böcker!

Imorgon lämnar jag landet för att pröva lyckan i England. I vecken har jag fått hem lite böcker, varav några jag ska försöka trycka ner i resväskan. 
 
 
Först och främst - presenterna till barnen jag ska vara au pair åt. Hoppas att de kommer gilla dem!
 
 
Jag vet inte varför egentligen, men när jag gjorde den här beställningen fick jag plötsligt lust att läsa några svenska ungdomsböcker. Kanske vill jag ha med mig en koppling till Sverige? 
 
 
Clockwork Prince var ett måste. Synd att den är så tung bara. Tillsammans med City of Lost Souls som jag också tänkt ta med blir det mycket vikt som tas upp i bagaget. 
 
Jag kanske kommer publicera inlägg efter inlägg nu, men om jag inte gör det på ett tag vet ni att det är för att jag åker till England. Men jag kommer snart tillbaka och skriver om alla brittiska bokhandlar och bibliotek!

Från bok till film: The Host och City of Bones

Det känns som att det är hur många böcker som helst som jag gillar som ska bli film snart. Jag klagar absolut inte.  Två nya trailers som kom ut i veckan är de till The Host och The Mortal Instruments: City of Bones
 
 
The Host baserad på Stephenie Meyers roman har jag väntat på länge. Jag tror handlingen kommer göra sig väldigt bra som film och efter att ha sett den fantasiska trailern känns det väldigt lovande. 
  
 
Sedan har vi såklart Cassandra Clares City of Bones. Jag är helt inne i världen med shadowhunters, demoner och downworlders just nu och längtar otroligt mycket! Trailern gillar jag och framför allt får den mig att känna att skådespelarna är helt rätt för karaktärerna.  

There is a world hidden within our own.

 
Hur snygg är den inte?

Official Trailer: Warm Bodies

 
Filmatiseringen av Isaac Marion's zombieroman Varma Kroppar (Warm Bodies) kommer på bio i februari. Nu har den officiella trailern släppts. Den sista minuten i trailen tycker jag inte att man bör se om man inte har läst boken och därmed inte vill bli spoilad. Annars är det fritt fram att titta!
 
Min åsikt om boken är att den är speciell - men bra. Jag gillade den och efter att ha sett trailern har jag även stora förhoppningar om filmen. Jag satt och fnissade när jag såg trailern. R är en klockren berättare. 

101%

 
Titta vad jag upptäckte! Jag har inte tagit den här utmaningen på så stort allvar men det är ändå lite kul. Visserligen har jag glömt att ta med några böcker och jag är osäker på när jag började utmaningen. Det var inte i januari, så mycket vet jag. I mars kanske? 
 
Det jag ogillar med läsutmaningar är att läsningen lätt blir ett måste. Så länge man inte läser av fel anledning kan det var kul att pusha sig själv  till att läsa lite till, prova på en annan sorts bok, läsa något man inte skulle ha läst annars etc. Men ja, så länge man inte läser av fel anledning. Det ska ju vara givande, intressant och gärna väldigt roligt! 

Recension: From Dead to Worse

Titel: From Dead to Worse
Författare: Charlaine Harris
Serie: Sookie Stackhouse #8
Utgivningsår: 2008
Förlag: Orion Publishing Group
 
Sookie Stackhouse-serien: 
1. Dead Until Dark
2. Living Dead in Dallas
3. Club Dead
4. Dead to the World
5. Dead as a Doornail
6. Definitely Dead
7. All Together Dead
8. From Dead to Worse
9. Dead and Gone
10. Dead in the Family
11. Dead Reckoning
12. Deadlocked
13. Dead Ever After (2013)
 
Eric Northman. Så kan man sammanfatta det bästa med Sookie Stackhouse-serien. För det är han verkligen. Det bästa alltså. Ibland tjuvkikade jag några sidor framåt för att se om hans namns skulle stå med för scenerna med honom är utan tvekan bäst. Jag tyckte om de delarna av boken som inte innehöll Eric också men utan honom skulle det ha blivit tråkigare. 
 
Trots att det här är åttonde boken i en lång serie är den lika bra som övriga böcker. Om man inte gillar den första boken, gillar man nog inte den här heller, men om man gillar den första så kommer resten av serien inte att göra en besviken. Böckerna har på ett ungefär samma upplägg med mysterier, romantik och övernaturliga varelser. Den största skillnaden är väl att man har introducerats för många olika sorters övernaturliga varelser vid det här laget och att handlingen berör många av dem. Det är ingen renodlad vampyrbok längre även om det är vampyrerna som spelar störst roll för det mesta.
 
Efter att ha läst åtta böcker om Sookie och invånarna i Bon Temps börjar man lära känna dem. De blir dock aldrig tråkiga, för alla karaktärer har många lager och oväntade sidor. Dessutom träffar man ofta på nya karaktärer som gör intryck, både positiva och negativa. 
 
Som jag har sagt innan så rekommenderar jag serien till alla som gillar True Blood. Personligen tycker jag att tv-serien har spårat genom att ha alldeles för många ointressanta och jobbiga karaktärer som tar upp tiden och gillar nästan böckerna mer. De är som tv-serien fast inte lika råa och med fokus på det som känns relevant. 

Tack Bella!

 
 
Jag var en av de lyckliga vinnarna i Bellas tävling och fick i tisdags hem Det är jag som är Caroline av Peter Barlach! Den ska bli väldigt kul att läsa. Tack så mycket!

Tag: This or That

Ni har säkert inte missat den här taggen och tack vare Beate har turen nu kommit till mig! Så vi kör på ett textfyllt och bildlöst inlägg och hoppas att det inte blir för tråkigt. Tänker inte tagga någon utan uppmanar istället alla som inte har svarat på frågorna att göra det. 

 
1. Ljudbok eller bok i handen?
Jag har försökt lyssna på ljudböcker. Om jag lyckats? Nej. Så en bok i handen tack. 

2. Pocket eller inbunden?
Jag skulle helst ha en bokhylla (eller vad säger jag? Många) full med inbundna böcker men för tillfället känner jag inte att jag kan lägga pengar på det så då blir det nästan alltid paperbacks. 

3. Påhittat eller verklighetsbaserat? (Ficton/non fiction)
Beate skrev något jag kände igen mig väldigt väl i: "Jag tycker det känns oroande eftersom jag inte har en aning om hur mycket som är påhittat och inte." Gällande verklighetsbaserat alltså. Jag håller med! Ibland är verklighetsbaserade böcker intressanta men den riktiga läsglädjen finner jag i påhittade historier. 

4. Harry Potter eller Twilight?
Tycker inte om att behöva jämföra böcker på det sättet, men väljer utan tvekan Harry Potter. 

5. Fantasyvärld eller vår värld?
Det är väldigt olika. En blandning är alltid välkommen och jag gillar rena fantasyvärldar också. Ibland känner jag dock för att läsa något som känns verkligt på alla plan och då är såklart vår värld ett måste. 

6. Kindle, iPad eller annat?
Annat eller inget. 

7. Låna eller köpa böcker?
Köpa. Men vill bli bättre på att låna. 

8. Bokhandlar eller online?
4 av 5 gånger online. Tyvärr. 

9. Ensamstående bok eller trilogi?
Jag älskar långa serier och trilogier när det kommer till böcker jag älskar, men att jag läser så få ensamstående böcker gör att jag sällan får slut på en berättelse. Det är något jag saknar ibland så då hade jag hellre haft en ensamstående bok. 

10. Tjock bok eller kort bok?
Tjock!

11. Romans eller action?
Jag tycker mest om att läsa om romantik i en handling där action förekommer. Karaktärerna ställs då inför så många utmaningar vilker gör karaktärsutvecklingar och relationer så mycket mer intressanta. För smörig romans har jag svårt för och renodlad action väljer jag helst inte. 

12. Mysa under en filt eller steka i solen?
Filt 3 årstider av 4. Men uppvuxen på en gård på landet som jag är, är jag heller inte rädd för att vara ute. På sommaren kan det vara underbart att ligga med en bok på altan och en sprayflaska eller ett glas med vatten nära till hands. (Båda för att kunna hälla över sig när det blir för varmt.)

13. Varm choklad eller latte?
Varm choklad!

14. Läsa recensioner eller bilda en egen uppfattning?
Jag tycker inte att det ena behöver utesluta det andra. LiberLibri - Hanna
Välkommen till min bokblogg!
Här finns recensioner, boktips
och bokbabbel om böcker jag läser,
funderar kring och trånar efter.
Fokus ligger främst på böcker för
ungdomar och unga vuxna.
Tveka inte att lämna en kommentar
eller höra av dig via mejl
vid synpunkter, eller bara för
att tipsa om din egen blogg.


Kontakt: liberlibriblogg@gmail.com

RSS 2.0