Författare A-Ö: Jane Austen

Författare nummer tre i min bokhylla - Jane Austen. Nummer ett, Alexandra Adornetto, hittar ni här och nummer två, Virginia Andrews här.I min bokhylla:
Ett exemplar vardera av Förnuft och Känsla och Emma, men hela tre exemplar av Stolthet och Fördom, varav två på engelska. Anledningen till detta är att jag har fått några av böckerna från en släkting, vilket jag bara kan tacka för. Då jag verkligen gillar Jane Austens verk skulle jag gärna uttöka min bokhylla med resten av hennes böcker.

Om författaren:
Jag antar att det är få som inte har hört talas om Jane Austen, men om ni skulle vara en av de som aldrig hört hennes namn - fy skäms. Hon var en engelsk författare, som trots att hon levde 1775-1817, har miljoner fans världen över. Det har publicerats sex kompletta romaner av henne, varav den mest kända är Stolthet och Fördom. Jane Austens böcker utspelar sig inom engelsk aristokrati, med lantlig miljö. Hennes karaktärer är alltid mer eller mindre på jakt efter den stora lyckan, kärleken, och det perfekta äktenskapet.

Alla dessa sex har filmatiserats flera gånger, både som långfilmer och tv-serier. Det har även gjorts filmer om henne (personligen tycker jag att En ung Jane Austen/Becoming Jane är en av de finaste filmerna någonsin). Fastän Jane Austen skrev mycket om kärlek och äktenskap gifte hon sig aldrig. Hon var bara 42 år när hon dog i en sjukdom (som ny forskning inte är överens om vilken).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0