Recension: The Stolen

Titel: The Stolen
Författare: Liz Braswell
Serie: The Nine Lives of Chloe King #2
Utgivningsår: 2011 (2004)
Förlag: Simon Pulse
 
The Nine Lives of Chloe King
1. The Fallen
2. The Stolen
3. The Chosen
 
 
 
 
 
 
 
Den utgåva av The Nine Lives of Chloe King som finns i min bokhylla är för över 750 sidor och innehåller hela triologin. Ni anar inte vad jag såg fram emot att läsa den, då när jag köpte den för ungefär ett år sedan. 
 
Anledningen till det var att ABC Family sände 10 avsnitt i en serie baserad på dessa böcker - och jag älskade tv-serien. Inte på ett åh-det-är-så-bra-jag-gråter-och-dör-inombords-av-varje-avsnitt-för-att-det-är-så-sorligt-och-spännande-sätt, men serien var mysig, hade en intressant handling och karaktärer som jag tyckte om. Även om tv-serien la ner efter en säsongsavslutning som skapade mer frågor än den besvarade var den helt klart värd den tid jag gav den. 
 
 
 
Ni vet hur det är när man har hittat en historia som man verkligen tror på och har förälskat sig i ett par som lite smått krossar ens hjärta... och så finns det en bok och det är ifrån den här boken som detta kommer. Givetvis ville jag ha den! Så jag beställde den. Och jag började läsa den. Och den visade sig vara en stor besvikelse. 
 
Inte heller The Stolen var något att hurra för. Handlingen är intressant. Chloe är inte mänsklig utan härstammar från egyptiska gudar. Som Mai har hon kattliknande egenskaper och allt det är väldigt intressant, det är det. Tyvärr är Chloe inte alls den söta, bubblande och beskyddande karaktären som hon var i tv-serien. I böckerna är hon självisk, omogen och den första boken handlar i princip om hur det går för henne att ha två pojkvänner samtidigt. 
 
Pojkvänstrasslet var bättre i The Stolen, vilket jag var glad för. Det tråkigaste är att Alek/Alyec (som var min favorit i tv-serien) (jag har crushat en aning på skådespelaren Benjamin Stone) (det är Alek som gjorde tv-serien etc) är helt... ointressant. Han är lite charmig ibland men annars verkar det som att han och Chloe bara är tillsammans av gammal vana. Känslor verkar de inte ha för varandra. Dessutom står det helt tydligt i texten att Alek inte är lika snygg som Brian, Chloes andra kärleksintresse/pojkvän. Förlåt, men vad är fel på den här boken? Och tack tv-serien, för att Alek är helt oemotståndlig medan Brian är världens tråkigaste. Inte för att Alek är perfekt i tv-serien heller, men han har så mycket potential att bli en riktigt bra karaktär. 
 
Okej. Jag ska börja avrunda. Annars kommer det här ändå bara urarta till en kärleksförklaring till Alek/Benjamin Stone. Boken är inte bara dålig - Mairasen är intressant att läsa om - men eftersom jag gillade tv-serien blev jag besviken. Tänker såklart läsa sista delen även om jag är 99% säker på att Chloe och Brian kommer kunna kyssas utan att hon dödar honom (jag sa ju att rasen Mai var intressant - de kan inte kyssa människor!) och att Alek kommer bli bortglömd. 
 
(Ska snart sluta tjata om det, men titta bara hur fina och perfekta (och blodiga) Alek och Chloe är i mitt favoritavsnitt!)

Kommentarer
Postat av: Johanna

Tyvärr brukar det vara så :( att om man läser böckerna som en tv-serie man gillar är baserad på så gillar man inte böckerna :/ VD är ett sånt exempel..

Sv: Jag håller med dig.. såg senaste avsnittet med en kompis och jag satt där och nästan grät för att det var så mycket känslor :)
Jag tröttnade faktiskt lite på VD i säsong 3 när Stefan var som galnast... men nu älskar jag det igen :D

Svar: Ja, precis! Vampire Diaries-böckerna var rätt kassa dem också. Väldigt synd! Och vad bra att du tycker det är lika bra igen nu! Hoppas det håller i sig i hela säsongen :)
Hanna Selin

2012-10-21 @ 15:41:44
URL: http://boktjejerna.devote.se
Postat av: Jennifer

Har inte sett tv-serien, men är definitivt intresserad av boken :) Sen vet jag inte riktigt vilket som är bäst - boken eller tv-serien?

Svar: Tv-serien skulle jag rekommendera!
Hanna Selin

2012-10-22 @ 20:00:29
URL: http://aloveforbooks.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0