Recension: Katya's World

Titel: Katya's World
Författare: Jonathan L. Howard
Serie: Russalka Chronicles #1
Förlag: Osprey Pub Co
Utgivningsår: 2012
 

 
Katya's World utspelar sig i framtiden, på Russalka, en planet bestående av enbart vatten som människor från jorden har koloniserat och sedan efter en lång rad händelser förklarat krig med. Huvudpersonen heter inte helt förvånande Katya, en sextonåring som ska ge sig ut på sin första riktiga undervattensresa som navigator för sin farbrors ubåt. 
 
Handlingen, idén, den blandade enkelheten och komplexiteten, är egentligen fantastisk. Jag har inte läst något liknande förut vilket gjorde det hela spännande. Det hela kändes lite som en film. Under läsningens gång var mina tankar dock ofta på andra håll och jag har en känsla av att jag kunde ha uppskattat boken mer om jag hade klarat av att koncentrera mig bättre. 
 
Men nja. Trots den lovande handlingen räckte det inte för att hålla mitt intresse. Det fanns så mycket tekniska termer som gjorde mig så förvirrad att jag ibland undrade vad det var jag läste. Det var längesen jag läste en ungdomsbok och stötte på så många ord som jag aldrig hört förut.
 
När det gäller karaktärerna fanns det en, piraten Kane, som jag verkligen fascinerades av. Annars var jag mest förvirrad av de ryska namnen som lät så lika. 
 
Jag får helt enkelt konstatera att den här boken inte gick helt hem hos mig, även om idén är suverän, men jag har blivit nyfiken på att läsa fler böcker som innehåller science fiction. Och ja, kanske att jag skulle tycka mer om boken vid ett annat tillfälle. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0