Recension: Midnattsgränden

Titel: Midnattsgränden
Författare: Rachel Caine
Serie: Vampyrerna i Morganville #3
Originaltitel: Midnight Alley
Utgivningsår: 2012
Förlag: Styxx Fantasy
 


Den tredje delen i Rachel Caines serie om Vampyrerna i Morganville var den första boken det här året som jag satt utomhus och läste. En plats i lä, värmande sol, en katt som stryker sig mot benen – och så en bok. Mycket bättre blir det inte, eller hur?
 
För lyckligtvis var det inte bara ett bra läge, utan det var en bra bok också. Det var roligt att återvända till Morganville och läsa om Claire och hennes vänner i Glashuset, samt alla hot mot dem som kommer från olika delar av staden.
 
Jag gillar hur handlingen är uppbyggd, med flera små händelser som sedan mynnar ut till större. En del kopplas ihop, andra inte. Det blir aldrig tråkigt, men det känns inte heller som att det händer för mycket.  Rachel Caine har hittat en balans som gör att man inte kan bli annat än fast.
 
Det jag tycker är synd är väl att jag inte känner mer för karaktärerna. Jag gillar Claire och jag gillar Myrnin, en gammal vampyr som har en stor roll i den här boken. Amelie, som man är bekant med sedan tidigare, är också intressant. Däremot känner jag inte att jag har något starkt band till Claires vänner. De är mysiga, har starka personligheter och allt som jag gillar men av någon anledning når de inte helt fram. I den första boken tyckte jag väldigt mycket om Michael och även om han fortfarande är min favorit så önskar jag att jag kände mer för honom som karaktär.
 
Detta får jag erkänna leder till att helhetsintrycket av boken svalnar efter ett tag. Under läsningens gång var det spännande, intressant och kul, men någon vecka senare rycker jag på axlarna och säger att ”Ja, det var en bra bok.” Inte mycket mer än så. Jag önskar alltid att böcker ska ge mig en bokförälskelsekänsla som varar i många veckor efteråt men tyvärr är det få som gör det. Midnattsgränden nådde inte heller hela vägen fram men jag står fast vid att det är en absolut läsvärd bok. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0