Recension: Ursäkta att man vill bli lite älskad

Titel: Ursäkta att man vill bli lite älskad
Författare: Johanna Thydell
Utgivningsår: 2011
Förlag: Alfabeta
 

 
När jag var hemma i Sverige kände jag för att läsa något lätt. Jag styrde därför stegen mot min systers bokhylla, plockade åt mig Ursäkta att man vill bli lite älskad och satte mig ute i solen. (Ni märker att jag sätter mig ute i solen med en bok så fort jag får chansen va? ;)) 
 
Boken var precis vad jag behövde. Lättläst, kvick och rolig samtidigt som den behandlar viktiga ämnen som vänskap, kärlek och att hitta sig själv. Den handlar om att vara vanlig, att känna att man inte duger, att vilja men inte räcka, att göra misstag. Stort plus för hög igenkänningsfaktor!
 
Det händer inte särskilt ofta att jag är stolt över svensk ungdomslitteratur men det här är ett sådant fall. Johanna Thydells språk är så mysigt, så rätt i sammanhanget och allt blir så realistiskt och jordnära. 
 
Jag hör själv hur jag prisar boken och för att det inte ska dra iväg vill jag tillägga att det ändå inte är en ny favoritbok. Jag är nog några år för gammal för att uppskatta den fullt ut. Om en månad kommer jag antagligen inte ens komma ihåg vad den handlade om.
 
Men jag tyckte om den precis när jag läste den och i det här fallet var det bara det jag behövde. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0