Recension: Beautiful Creatures

Titel: Beautiful Creatures
Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl
Serie: Caster Chronicles #1
Förlag: Penguin Books
Utgivningsår: 2009
 

 

Filmatiseringen av Beautiful Creatures har precis haft premiär – lagom till att jag hann köpa och läsa boken.  Det har pratas mycket om den här boken i och med filmen och jag har hört både negativa och positiva ord. 

 

Beautiful Creatures utspelar sig i södra USA och berättelsen innehåller spår från inbördeskriget. Huvudperson är en kille, något som man inte stöter på alltför ofta i Young Adult-litteraturen. Kärleken har fortfarande stor plats, men det blir uppfriskande att inte läsa om det från tjejens perspektiv. Det övernaturliga i Beautiful Creatures är en form av häxor. Jag vill inte ge mycket mer detaljer eftersom jag tycker att ni bör läsa boken utan att veta för mycket. 

 

Att jag läste Beautiful Creatures vid den här tidpunkten var främst för att läsa ut boken innan filmen. Dessutom har det talats så mycket om den att jag blev riktigt nyfiken.  Jag hade hört att boken var väldigt bra, men jag hade också hört att den var långsam på sina ställen, så jag hade varken för höga eller för låga förväntningar.

 

Allt som allt gillar jag boken. Jag gillar handlingen, att inbördeskriget och platsen har en stor roll, och att berättelsen är ur en killes perspektiv. Jag tycker historia om sydstaterna är väldigt intressant och älskade att många karaktärer hade sydstadsdialekt som man lätt kunde föreställa sig bara genom att läsa dialogerna. Tänk er en liten stad där alla känner alla, sydstadsdialekt, referenser om Scarlett O’Hara, stora plantage och gamla familjer… Åh. Många pluspoäng från mig.

 

Jag tyckte aldrig att boken var riktigt spännande, men det tror jag kan bero på att jag läste den mest spännande delen samtidigt som jag satt barnvakt – med andra ord var koncentrationen inte på topp. Tråkigt var det aldrig och även om boken var på över 500 sidor tyckte jag inte att den var långsam. Jag gillar när det inte går för fort fram.

 

Inget mästerverk men en väldigt läsvärd bok som jag tror och hoppas gör sig bra som film. Rekommenderar den om ni är sugna på att läsa en bra paranormal romance med ”häxor” ur en killes perspektiv. Jag kommer antagligen att köpa fortsättningen och  jag ser verkligen fram emot att se filmen!


Kommentarer
Postat av: <Carro

Jag tyckte faktiskt att den var över förväntan! :)

2013-02-16 @ 15:24:58
URL: http://romeoandjuliet.blogg.se
Postat av: Lisa

Kul att du gillade den! Jag såg filmen igår och tyckte den var bra/helt okej. Inte alls lika bra som boken, men ändå bra som sagt. Dock gjorde de slutet JÄTTE konstigt.

2013-02-16 @ 19:09:48
URL: http://bladvandaren.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0