Recension: Dinner with a Vampire

Titel: Dinner with a Vampire
Författare: Abigail Gibbs
Serie: The Dark Heroine #1
Förlag: Harper Voyager
Utgivningsår: 2012
 

 

Efter titelns avslöjande att boken handlar om vampyrer och framsidans klisterlapp som säger något i stil med ”The sexiest romance you'll read this year” började jag läsa Dinner with a vampire med inställningen att det skulle vara någon typ av dark romance. Det visade sig vara ett bra antagande. Boken är längre, lite mognare och sexigare än vad en bok i Young Adult-kategorin brukar vara, men det var bara en fördel.

 

Handlingen är inget nytt – författaren har som många andra inspirerats av Twilight, men med ett intresse av att göra sin egen berättelse mörkare och mer ”edgy”. Det tycker jag hon har lyckats bra med, och ett extra plus får hon för att bara ha varit fjorton år när hon började skriva boken. Även om jag har läst och sett liknande berättelser förut var det inte något som störde mig. Handlingen var under vissa tillfällen uppenbar, men vid flera tillfällen gick den i riktningar som jag inte hade väntat mig. Huvudsakligen är den romantisk (utan att vara sötsliskig) men det fanns även en mer spännande storyline som utvecklades mer och mer ju längre in i boken man kom.

 

Huvudrollen, Violet, kände jag mig ganska bekant med direkt. Hon påminde om karaktärer som jag själv skapat för några år sen.  Hon tänker sig inte alltid för innan hon pratar och är tuff och bräcklig på samma gång.  Jag är inte säker på om jag gillar det eller inte, men det lutar åt det förstnämnda.

 

Boken höll mig aldrig fängslad, men det tog heller inte många dagar att läsa ut de 550 sidorna så någonting klickade definitivt. Jag ville hela tiden veta vad som skulle hända och även när det inte var så händelserikt var det aldrig tråkigt. Jag älskar för övrigt att större delen av boken utspelar sig på en gammal herrgård utanför London. Det gav boken en tidlös känsla och för mig som älskar att läsa om gamla hus och familjer passade det väldigt bra.

 

En väldigt trevlig läsning helt enkelt, och väldigt intressant med en så ung författare.  Om ni är intresserade av att läsa den här boken tycker jag att ni ska göra det, men ha heller inte för höga förväntningar. Jag fick ungefär vad jag väntade mig och kan absolut tänka mig att läsa del två som kommer ut i år. 


Kommentarer
Postat av: Beate

Jag såg den här boken lite överallt när jag var i London i höstas men köpte den inte då, ångrar det nu när jag läser denna recension ;D Verkar vara lite New Adult och paranormal romance i ett, intressant!

2013-02-10 @ 15:48:13
URL: http://bokbeate.blogspot.com
Postat av: Bella

Åh jäklar vad snyggt omslag! Och om den är bra så kanske man ska ta och köpa hem den :)

2013-02-12 @ 00:03:20
URL: http://bellasbok.blogg.se
Postat av: Lisa

SV: VA?? VERKLIGEN? Vad underbart!! :D Hoppas att filmen blir av!

2013-02-12 @ 14:16:00
URL: http://bladvandaren.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0