Recension: En liten chock

Titel: En liten chock
Författare: Johanna Lindbäck
Förlag: Tiden
 

 
Nu är det ett tag sedan jag läste En liten chock och tyvärr känns boken som ett ganska avlägset minne. Jag kommer inte ihåg allt jag tänkte om den och om jag ska vara ärligt så är jag lite osäker på hur den slutade.

 

En liten chock är Johanna Lindbäcks debutroman. Det är den tredje av Lindbäcks böcker jag läser och jag står fast vid att hon är en av Sveriges bästa ungdomsbokförfattare. Inte för att det finns så många av dem. Huvudrollen i En liten chock är en kille, Gustav, vilket alltid är uppfriskande. Gustav går tredje året på gymnasiet och har ännu inte sett sig själv förändrats så som han hoppats på. Jag tror att alla känner så ibland – i alla fall jag kan relatera till det och det gör det intressant att se Gustavs utveckling.

 

Vänskap, familj, kärlek, att bli vuxen… Ni känner nog igen det. Det är saker som förhoppningsvis alla har som en del av sitt liv. Handlingen är realistisk och lätt att relatera till, likaså karaktärerna. Lindbäcks språk är väldigt enkelt, lagom ungdomligt och roligt att läsa.

 

Nackdelen med den här boken är väl att den inte gjorde något större intryck på mig i längden, men förutom det kan jag inte upptäcka några direkta fel. Den var mysig och lätt att tycka om.  Inte jättelång och perfekt att läsa på kvällar då jag behövde något att enkelt sjunka ner i. Om ni känner att ni vill läsa något av en svensk ungdomsförfattare är det definitivt Johanna Lindbäck som jag rekommenderar, både hennes nya och gamla böcker. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0