Recension: The Immortal Rules

Titel: The Immortal Rules
Författare: Julie Kagawa
Serie: Blood of Eden #1
Förlag: Mira Ink
 
 
 
 

Jag har tidigare läst Julie Kagawas Iron Fey-serie, som jag vet att många tycker om och andra tycker är väldigt överskattad. Jag tillhör en av de som tycker att serien är en aning överskattad faktiskt. Därför hade jag antagligen inte plockat upp The Immortal Rules  av samma författare om det inte vore för att jag läst mycket fint om boken på olika bokbloggar.

 

Om jag är glad att jag gav boken en chans? Åh ja! Verkligen! Historien skiljer sig väldig mycket från Iron Fey-serien. Istället för ett land med älvor är vi nu i ett samhälle i framtiden där en smitta har brutit ut och världen styrs av vampyrer. Människor har större värde som boskap än som personer.

 

Bokens styrka är utan tvekan handlingen. Den tar vändningar som jag inte hade räknat med och även när det inte händer jättemycket är det spännande att bara vara i denna framtidsvärld.  Jag skulle rekommendera att inte läsa baksidtexten för själv fick jag reda på saker jag helst inte hade velat veta bara jag kastade ett öga på baksidan.

 

Kagawa har även lyckats ganska bra med karaktärerna. Jag önskar att man hade fått känna en del närmre, men det gjorde egentligen inte så mycket.  Några av karaktärerna fattade jag verkligen tycke för, så som Kanin, Zeke och Caleb. Det tog ett tag innan jag tyckte om huvudkaraktären Allison dock. Hennes karaktärsutveckling var lite konstig. Mer om det senare i spoilertexten.

 

Språket i boken är inget speciellt, men det funkar. Jag tyckte verkligen om boken och rekommenderar den starkt – även till er som känner er trötta på vampyrer. Dystopitemat gör fortfarande dessa fascinerande varelser intressanta. Nu ser jag fram emot att nästa bok ska komma ut!

 

Vidare läsning sker på egen risk. En del spoilers förekommer!

Det som gjorde att jag hade lite svårt för Allie var för det första att jag tyckte att hon var elak. Men jag kunde ändå förstå hennes överlevnadsinstinkt och började beundra henne för det. Sedan blev allt jättekonstigt när hon blev vampyr – hon borde bli ännu elakare och ännu mer mån om sin egen överlevnad, men istället riskerar hon plötsligt allt för några nästan främmande människor. Det går inte ihop. Ett tag förbryllade hon mig väldigt med att byta personlighet hit och dit. Jaja, i slutändan gillade jag henne ändå. 


Kommentarer
Postat av: Miriam - Schitzo-Cookie

Jo jag håller med om de du skrev i spoiler-sektionen.
Störde mig också på det!

2013-01-18 @ 12:09:17
URL: http://schitzo-cookie.blogspot.com/
Postat av: Felicia

Vad heter din privata blogg? :)

Svar: http://hannatselin.blogg.se :)
Hanna Selin

2013-01-18 @ 20:45:39
URL: http://nattstad.se/feliciasvanang

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0