Omläsning: Petals on the Wind

Jag har för miljonte gången läst Petals on the Wind (Blomblad för vinden), andra delen i Dollangangerserien av Virginia Andrews. Om ni inte har läst den här, eller föregångaren Flowers in the Attic (Vindsträdgården) kan jag kortfattat säga att det är en berättelse om fyra barn som har blivit inlåsta på en vind av en pengagirig mor. Andra boken handlar om deras liv när de har kommit ut därifrån.

 

För varje gång jag läser de här böckerna märker jag fler och fler ”fel” med berättelsen – otrovärdiga händelser, saker jag stör mig på grammatiskt och i berättandet osv. Det ändrar dock inte det faktum att jag en gång avgudade den här boken och fortfarande är kär i karaktärerna.

 

Karaktärerna är just det jag tycker är styrkan i Petals on the Wind. De har starka personligheter och viljor och ofta tragiska öden, något som jag är svag för. Jag både hatar och älskar dem på samma gång. När jag själv skriver brukar jag tänka på de här karaktärerna och känslan som de gav mig första gången jag läste om dem. Så vill jag kunna få någon att känna för mina karaktärer. Jag vill känna så för mina karaktärer.

 

Trots många brister kan jag inte förneka att de här böckerna och Virginia Andrews har givit mig mycket. 


Kommentarer
Postat av: Frida

Visst är det. Book Depository brukar skicka med väldigt gulliga bokmärken :) Det var en hel del det, många fler än mig. Jag verkar vara väldigt ensam om att bara ha läst tre ^^

2012-07-28 @ 18:35:00
URL: http://boooklovin.blogspot.com
Postat av: Sara

Hej, just nu håller jag i en tävling på min blogg där du kan vinna den populära boken Cirkeln. Var med och tävla du också!

http://iheartbooks.blogg.se/2012/july/giveaway-giveaway-giveaway.html

2012-07-28 @ 21:49:19
URL: http://iheartbooks.blogg.se
Postat av: Linnea

Jag älskade dessa böcker när jag var yngre! Då läste jag dem på svenska, och jag har verkligen försökt hitta dem så att jag kan läsa dem igen men det verkar omöjligt. Det var definitivt en favoritserie och jag skulle så gärna vilja ha dem i bokhyllan!

Svar: Du har nog rätt i att det kan vara svårt att hitta de svenska upplagorna nu för tiden, men jag har sett böckerna på loppis och liknande, så kolla efter dem om du är på något second handställe!
Hanna Selin

2012-08-07 @ 15:36:37
URL: http://liijobooks.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0