Den gode tjuven - Hannah Tinti

Den gode tjuven av Hannah Tinti

Om jag hade haft större valfrihet när boken innan tog slut hade jag förmodligen aldrig läst Den gode tjuven. Jag hade aldrig fått läsa om Rens liv på Sankt Antoniusklostret och han liv efter att han blir hämtad av en man som påstår sig vara hans bror. Jag hade helt enkelt missat en väldigt lyckad läsupplevelse.

Ren saknar sin ena hand och har alltid haft en önskan om att få reda på varför, precis som han vill ta reda på sanningen om hans familj och varifrån han kommer. När Benjamin Nab hämtar honom från klostret och tar med honom ut i världen ändras allting, men det är inte så bra som Ren har hoppats på. De livnär sig på att vara tjuvar, gravplundrare och lögnare. Det hårda livet för dock Ren närmare sanningen om hans bakgrund.

Den här boken är så vacker, men samtidigt så enkel. Språket är fint utan att vara överdrivet broderande. Många adverb syns inte till vilket inte bara var en lättnad att upptäcka utan även gjorde min syn på författen än bättre. Kanske kände jag inget direkt "Wow" när jag läste den här historien, men det finns några ord på baksidan som jag inte kan hålla med mer om:

"Påminner dig om varför du en gång blev förälskad i att läsa böcker" - The Boston Globe

Det om något tycker jag är ett fantastiskt omdöme.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0