Recension: Chanslös

Titel: Chanslös
Författare: Gail Carriger
Originalets titel: Changeless
Utgivningsår: 2012
Förlag: Styxx Fantasy
 
Parasollprotektoratet
1. Själlös (Soulles)
2. Chanslös (Changeless)
3. - (Blameless)
4. - (Heartless)
5. - (Timeless)
 
 
 
 
 
 
Jag älskade Själlös och längtade verkligen efter att få läsa fortsättningen. Tyvärr nådde Chanslös inte upp till mina förväntningar även om det fortfarande är en bra bok.
 
Alexia Tarabotti har nu blivit Alexia Maccon, en själlös alfahona som lever med Lord Maccon på Woolsey Castle utanför viktorianska London.  I den här boken får vi bekanta oss mer med varulvarna, inte bara de i London utan även en flock i Skottland, dit Alexia, beväpnad med ett parasoll, beger sig med luftskepp efter att ha gjort upptäckten att en farsot som gör de övernaturliga dödliga igen, har spridit sig i landet.
 
Blandningen av steampunk och urban fantasy fungerar lika utmärkt som i första boken och jag älskar den historiska miljön. Förutom världen är bokens stora styrka Alexia, som är hemskt rolig och vars bästa vapen är ett mycket spännande parasoll. Språket är charmigt och översättningen stör mig inte alls. Mycket bra med andra ord. 
 
Jag kan inte sätta fingret på vad det var som gjorde att jag blev besviken för i grund och botten är boken bra. Det var ett nöje att läsa men jag kände aldrig någon riktig spänning. Alexia och Lord Maccon är ett intressant, roligt och charmigt par men jag har aldrig varit en stor beundrare av just par i böcker. Kanske är det därför det hela blir en aning tråkigt. 
 
Enligt mig hämtar sig boken rejält i slutet, både gällande mysteriet med farsoten och en händelse som jag inte vill prata om i risk att avslöja något. Sista kapitlet var nog det bästa i hela boken och jag uppskattade verkligen cliffhangern. Även om jag tappade kärleken för den här serien där ett tag så fick jag bestämt tillbaka den nu. Ännu en fortsättning är definitivt av intresse och jag skulle även rekommendera er som har läst Själlös att ge Chanslös ett försök, för även om boken inte är lika bra som sin föregångare är den absolut läsvärd. 

Kommentarer
Postat av: Nilmas Bokhylla

Åå är supernyfiken på den så får nog läsa väldigt snart ;)

Svar: Det tycker jag allt du ska göra!
Hanna Selin

2012-10-13 @ 15:56:27
URL: http://nilmasbokhylla.wordpress.com/
Postat av: Veronica

Ånej jag som har sådana förväntningar, älskade ju första boken!

Svar: Så länge du inte har FÖR höga förväntningar tror jag ändå att du kommer gilla den här också!
Hanna Selin

2012-10-14 @ 02:58:01
URL: http://www.vettansbocker.blogg.se
Postat av: Beate

Jag har mejlat förlaget och bett om en recex av denna, hoppas jag kommer få ett! :)
SV: Ja, någon på cdon borde ha sett till att leta reda på det riktiga omslaget -.-

Svar: Hoppas det, ska bli kul att se vad du tycker!Och ja, verkligen. Känns som en lite klantig miss men som är lätt att göra något åt!
Hanna Selin

2012-10-14 @ 14:15:52
URL: http://bokbeate.blogspot.com
Postat av: Jennifer

Sv: Tack Hanna!! :)

2012-10-14 @ 19:26:24
URL: http://aloveforbooks.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0